Strikkedilla

Strikke lue – enkel strikkeoppskrift

Hei på deg! Her er jeg og ønsker å gi dere enda en strikkeoppskrift etter noen forespørsler fra Instagram. Selv har jeg fått skikkelig strikkedilla, men er ingen proff. Likevel ønsker jeg å kunne lære bort det jeg kan.

Det skal sies at jeg aldri har følgt en oppskrift 100% i min strikketid, noe som utviklet seg til å at jeg heller prøver meg frem og lager mine egne varianter. Nå har jeg strikka tre luer med små variasjoner for å finne ut hvilken oppskrift jeg skulle gi ut til dere. En oppskrift ble det, så versegod:

 

Luens mål & masker

Mål: 28cm x 20cm

Masker: 52M

Garn

2 Claudia nøster fra Rusta (Akryl, 50g)

Pinne

Rundpinne nr: 4,5 (40cm)

5 vanlige pinner for felling: 4,5

 

Fremgangsmåte

Legg opp 52 masker. Strikk 1 rett og 1 vrang i 6 omganger. Strikk så videre kun rette masker (glattstrikk) i 30 omganger, eller flere omganger om du ønsker den lenger. Strikk så over til 4 pinner med 13 masker på hver pinne.

 

Felling:

Omgang 1: Fell 2 masker, strikk 4, fell 2 masker, strikk 5

Omgang 2: Fell 2 masker, strikk 3, fell 2 masker, strikk 4

Omgang 3: Fell 2 masker, strikk 2, fell 2 masker, strikk 3

Omgang 4: Fell 2 masker, strikk 1, fell 2 masker, strikk 2

Omgang 5: Fell 2 masker, fell 2 masker, strikk 1

Omgang 6: Fell 2, strikk 1

 

Nå har du 2 masker på hver av de 4 pinnene, så totalt 8 masker. Her tar du en nål og trer gjennom maskene dobbelt før du strammer inn og fester tråden på innsiden av luen. Dette kalles for «snurping».

Planen for luen videre er å sy den fast med oppbrett, før jeg syr på et innerfor ved oppbrettet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *